Richard+en+Merel-112H

Richard & Merel

“I take you, to be my wife, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part.”

Zij gingen jou voor. Kijk mee met de grote dag van Richard & Merel ter inspiratie voor jouw trouwdag.

BRUIDSPAAR: Richard en Merel
TROUWDATUM: 8 mei 2015
LOCATIE: Westerliefde, Amsterdam
BUDGETINDICATIE: Gemiddeld
FOTOGRAAF: Benjamin van Essen

LOVESTORY:
We hebben elkaar ontmoet op een salsa congres, ik begon net en Richard danste al een tijdje. Richard hield me kennelijk al de hele avond in de gaten en vroeg me tegen het einde ten dans. Ik was nog een beetje onzeker over mijn dans skills, maar Richard stelde me meteen op me gemak en we hadden vooral veel lol samen. We wisselden verder geen nummers uit, maar hadden vanaf het eerste moment een klik. Gelukkig kwamen we elkaar de week erop tegen op een ander feestje en hebben sindsdien steeds afgesproken om samen te gaan dansen. Na een lange zomer salsa dansen waren we onafscheidelijk. Dat is nu bijna 4 jaar geleden.

New York stond al heel lang boven aan mijn lijstje en vorig jaar mei zijn we daar samen naartoe gegaan. Richard heeft me ’s avonds gevraagd op het Empire State Building, heel romantisch. We zijn daarna naar een 7/11 gegaan om een fles champagne -lees, goedkope bubbelwijn- te halen om het te vieren. (Later vertelde Richard me dat hij al een hele week met de ring in zijn rugtas had gelopen om het juiste moment uit te kiezen, toen hij me wilde vragen in Central Park werd er net met veel bombarie een ander aanzoek gedaan!!! Toen heeft hij nog maar even gewacht….)

DRESS:
Mijn jurk heb ik gekocht bij de Bruidshoek in Leiden en is van het Belgische merk Rembo Styling. Dat is ook de enige winkel die ik bezocht heb. Het was eigenlijk helemaal niet mijn bedoeling al echt een jurk te kopen, maar wilde kijken welke modellen mij goed zouden staan. Ik ben samen met mijn moeder gaan passen, en na 10 jurken vond ik eigenlijk niets mooi. Ik had een beeld in mijn hoofd wat voor soort jurk ik wilde en dat bleek toch erg tegen te vallen toen ik ze eenmaal aan had. Toen de verkoopster een totaal ander model liet zien was dat een schot in de roos! De jurk was nog niet helemaal naar mijn wens, maar ze hebben hem kunnen vermaken zodat hij helemaal perfect voor mij was. Zo had ik ook nog een unieke jurk! Ik was erg blij dat mijn moeder mee was omdat ze veel ervaring heeft met kleding maken en patroon tekenen. Zij zag meteen dat door een aantal aanpassingen (mouwen eraf, het lijfje en halslijn veranderd) dit de jurk zou zijn voor mij.

SUIT:
Richard is geslaagd bij Suit Supply en had al een goed idee wat hij wilde. Hij is met zijn moeder gaan kijken om vooral de kleur te bepalen. We wisten niet van elkaar hoe we eruit zouden zien, en vonden dat allebei een leuk deel van de voorpret. Richard zag er zo mooi uit! Een prachtig blauw pak is het geworden, perfect voor de lente.

THE BIG DAY:
We zijn begonnen met plannen in augustus, we hebben eerst de locatie bepaald en vastgelegd. Omdat we in de maand mei wilden trouwen wisten we dat we ver van te voren moesten plannen aangezien het een erg populaire maand is om te trouwen.  We zijn in de Westerliefde getrouwd omdat we daar veel gedanst hebben samen en de industriële uitstraling erg mooi vinden. Van tevoren hebben we besproken wat we belangrijk vonden op onze dag en hoe we wilden dat deze eruit zou zien. We wilden een avondbruiloft en alles op één locatie beleven. Vanuit daar hebben we alle elementen samen laten komen. Het werkte goed om van tevoren verwachtingen en budget af te stemmen, daardoor zaten we vanaf het begin op een lijn en kwamen we niet voor verrassingen te staan.

TIPS:
– Waar wij het nog steeds over hebben is onze fotograaf; Benjamin van Essen. We wilden perse geen standaard trouwfoto’s maar een impressie van de dag met al zijn emoties en mooie momenten. Benjamin is zo relaxed dat je helemaal niet door hebt dat er foto’s van je gemaakt worden. Ook onze gasten waren hierdoor heel onbevangen en dat heeft geweldige foto’s opgeleverd. We hebben er al ontzettend veel complimenten over gekregen. Wat fijn was, is dat we een proof shoot hadden een paar maanden voor we gingen trouwen.  Zo konden we Benjamin beter leren kennen en raakten we gewend aan de camera. Een super ervaring en leverde prachtige foto’s op.
– Mijn geluk is dat mijn schoonzus –Gloria de Veer-Babic– visagist is, en mijn make up heeft gedaan. We hebben van te voren een proef make up gedaan waarin we konden af tasten wat mijn wensen waren en zij luisterde heel goed naar mij. Ik vond het fijn een visagist te hebben die je wensen volgt, je wilt laten stralen, en de beste versie van jezelf naar voren brengt.  Ik kan haar dan ook van harte aanraden. 
– BHLDN is een prachtige website met veel vintage wedding inspiratie en prachtige jurken en accessoires. Helaas zijn er nog geen winkels van bhldn in Nederland maar je kunt online bestellen. Ik had erg veel moeite de juiste schoentjes te vinden en ben uiteindelijk geslaagd bij bhldn. Wel even spannend of ze goed zaten natuurlijk, maar gelukkig pasten ze perfect. Tip; Ik heb een anti slip zooltje (van het merk lady-secret) in mijn schoentjes gelegd, die ook nog dempend werken. Heb totaal geen last gehad van blaren of pijnlijke voeten.
– Als gastenboek hebben we een groot Indisch kookboek gebruikt. We houden erg van koken en op die manier kijken we het boek vaker in. Het is ontzettend leuk te zien wat voor wensen en verhaaltjes onze gasten achter hebben gelaten bij de verschillende recepten.

Richard+en+Merel-57HRichard+en+Merel-97HRichard+en+Merel-197HRichard+en+Merel-106HRichard+en+Merel-133HRichard+en+Merel-128HRichard+en+Merel-130HRichard+en+Merel-118HRichard+en+Merel-279HRichard+en+Merel-272HRichard+en+Merel-321HRichard+en+Merel-527HRichard+en+Merel-582H

 

Foto’s: Benjamin van Essen