IMG_6146

Nicole & Maarten

“I take you, to be my wife, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part.”

Zij gingen jou voor. Kijk mee met de grote dag van Nicole & Maarten ter inspiratie voor jouw trouwdag.

BRUIDSPAAR: Nicole & Maarten
TROUWDATUM: 21 mei 2015
LOCATIE: Penthouse Six, Soho, New York City
FOTOGRAAF: Le Image Inc

LOVESTORY:
In augustus 2012 hebben we elkaar ontmoet in het Holland Heineken House in Londen, waar ik als vrijwilliger werkte tijdens mijn sabbatical en Maarten een weekendje met vrienden was. Op onze tweede date vroeg Maarten me mee naar China, waar hij voor zijn MBA op studiereis naartoe zou gaan. Partners mochten gratis mee en hij vond het zonde om niemand mee te nemen dus polste mijn interesse na een flink aantal biertjes. 1,5 maand later stonden we samen op de Chinese muur en wisten we dat we samen de wereld wilden veroveren.

Na een huwelijk van vrienden in Mexico dat we bezochten in februari 2014 lagen we op het strand te filosoferen hoe wij de ideale dag zouden beleven, en al vrij snel waren we het eens: in heel klein gezelschap trouwen in New York! – Onze droombruiloft was geboren!

In augustus 2014 kreeg ik ’s morgens een appje dat ik om 7 uur ’s avonds op Schiphol moest zijn. Maarten verraste me met een weekendje Oslo, en in het hotel gaf hij me een Lonely planet World book waarin hij alle landen die we inmiddels samen bezocht hadden, had voorzien van een foto van ons samen. Zo lief! We dronken bubbels op de kamer en genoten enorm van onze ‘anniversary’. Toen de fles bijna op was vroeg Maarten me iets uit het bureaulaatje te pakken en daarin lag een zelf-geknutselde boarding pass Amsterdam-New York. Toen ik me omdraaide zat hij op 1 knie met de ring in zijn hand!

DRESS:
De eerste winkel die ik bezocht was ‘I do, I do’ in Amsterdam, samen met mijn moeder, zus en twee vriendinnen – allen met een totaal verschillende smaak. Ik had allerlei plaatjes uitgezocht en wist precies wat ik wilde…dacht ik. De derde jurk die ik aanhad had niks te maken met wat ik in mijn hoofd had. Maar iedereen was er weg van, en zowel moeder, zus als ikzelf werden er emotioneel van. Toch kon ik niet gelijk beslissen. Ik ben nog samen met mijn moeder en schoonmoeder in 3 andere winkels geweest, maar de Pronovias jurk van ‘I do, i do’ bleef in mijn hoofd zitten. Toen ik hem weer aantrok wist ik het gelijk: ja – hier kan niks overheen! Doordat ik een showmodel kocht kreeg ik een paar honderd euro korting en viel hij ruim binnen mijn budget.

Omdat mijn Oma haar sluier uit 1950 in lichtwerend papier had bewaard, was hij nog in heel goede staat. De sluier van 3 meter heb ik dan wel laten inkorten, maar wat was ik trots dat ik hem 65 jaar na haar huwelijk kon dragen! Oma vond het natuurlijk ook geweldig, ondanks dat ze er in New York niet live bij kon zijn.

SUIT:
Maarten is samen met zijn ouders en broer (ook getuige) bij twee verschillende winkels in Den Haag geweest en bij één van die twee, Vanita, heeft hij een pak op maat laten maken. In samenspraak met de kleermaker heeft hij stoffen uitgezocht en gekozen voor een paarsblauw pak met zandkleurig linnen gilet. Als grapje had hij onder zijn gilet groen/gele bretels aan – de officiële stadskleuren van Den Haag.

THE BIG DAY:
Na het aanzoek zijn we gelijk dingen gaan uitzoeken op Internet, en in oktober 2014 zijn we een lang weekend naar New York gegaan en hebben we locaties bezocht, fotografen ontmoet, etc. Hoewel we minder stress hebben gehad dan ik vooraf gedacht had waren er toch wat momentjes waarop het lastig regelen was. Onze contactpersoon van de locatie in New York was soms weken niet bereikbaar en de dollar maakte een enorme stijging door waardoor alles veel duurder werd. Het budget dat we al wandelend door Oslo inschatten hebben we uiteindelijk bijna verdubbeld, maar de keuzes die we hadden gemaakt pakten allemaal perfect uit.

In New York kwamen onze vrienden en familie de dag voor het huwelijk aan in het door ons geregelde hotel in Soho, waarna we lekker geborreld hebben en casual uit eten zijn geweest. Op de dag zelf stond een ‘First look’ gepland om drie uur. Maarten is in de ochtend met de mannen naar een traditionele Barber Shop geweest om zich te laten scheren, ik ging met de vrouwen naar een make-up salon en daarna naar een kapper waar ze alleen fohnen en opsteken – supergezellig! Na de First Look zijn we eerst foto’s gaan maken op Madison Square Park, bij het Flatiron building, de metro en het park daar. We werden continue gefeliciteerd – Amerikanen zijn heerlijk enthousiast. Ook Maarten kreeg veel complimenten over zijn pak en een klein meisje vroeg of ik Cindarella was – momenten die ons altijd zullen bijblijven.

Onze trouwlocatie was op Prince Street in Soho. Een kleine rooftop waarop we de ceremonie en borrel hebben gehouden, met een penthouse eronder waar we gedineerd hebben met z’n achttienen. Drankjes hebben we na het diner gedaan in een rooftop bar in een ander gedeelte van de stad, met ook een prachtig uitzicht.

Het mooiste aan trouwen op deze manier was het feit dat we in totaal 5 dagen met onze liefste familieleden en vrienden hebben kunnen doorbrengen in een stad waar we beiden verliefd op zijn. Eén dag daarvan stond zeker geheel in het teken van ons, maar er was ook genoeg tijd en ruimte voor andere dingen. Zo hebben we onze ouders bedankt voor hun hulp met een helikoptervlucht over Manhattan, zijn we met een deel van de groep de dag na het huwelijk naar een wedstrijd van de NY Yankees geweest en ben ik nog een hele dag met vriendinnen gaan shoppen.

TIPS:

  • Zorg echt dat het jullie dag wordt en probeer niet met iedereen rekening te houden. Als je het kunt, probeer dan zoveel mogelijk zelf te betalen, dan lukt het makkelijker om je eigen keuzes te maken.
  • Ga je in het buitenland trouwen, zoek dan goed uit in hoeverre het huwelijk dat je daar sluit ook te legaliseren is in Nederland en wat je daarvoor nodig hebt. En wat de regels zijn op het gebied van belasting en fooien. Bij ons was het wel belangrijk om dat vooraf in het budget mee te nemen, want de Tax&Tip in Amerika ligt hoog.
  • Het is al eerder genoemd, maar het laten maken van een video is echt een aanrader. Bij ons was hij de opener van het feest dat we nog hebben gehouden in Scheveningen, zodat men toch het idee kreeg er een beetje bij geweest te zijn. Zelf kunnen we hem inmiddels dromen, zo vaak hebben we hem bekeken!
  • Ruim voldoende tijd in voor de dingen die je belangrijk vindt. Het laatste wat je wilt is het gevoel hebben dat je moet haasten op jullie trouwdag.
  • Maak bewuste financiële keuzes – als het niet goed voelt om een bepaald bedrag uit te geven, doe het dan niet. Onderhandel en doe decoratie en bloemen zoveel mogelijk zelf. Voor de brunch ‘the day after’ hebben wij bijvoorbeeld gewoon zelf alles ingekocht bij de Supermarkt, mijn getuige heeft mijn boeketje gemaakt, en samen met mijn zusje hebben we zelf de uitnodigingen ontworpen.

IMG_5783 IMG_5842 IMG_5891 IMG_5981 IMG_6049 IMG_6050 IMG_6069 IMG_6146 IMG_6250 IMG_6251 IMG_6453 IMG_6500 IMG_6569 IMG_6659-2 IMG_6944 IMG_6979