OS5C2493

Merel & Pieter

“I take you, to be my wife, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law, in the presence of God I make this vow.”

Zij gingen jou voor. Kijk mee met de grote dag van Merel en Pieter.

BRUIDSPAAR: Merel & Pieter Bensen
TROUWDATUM: 30 augustus 2013
LOCATIE: Landgoed het Roode Koper
BUDGETINDICATIE: €30.000

LOVESTORY:
Pieter en ik waren allebei niet de makkelijkste tijdens onze middelbare schooltijd. Daarom kwamen we uiteindelijk op De Nieuwe School, een particuliere middelbare school. Dat is nu ongeveer 12 jaar geleden. We zagen elkaar voor het eerst in het klaslokaal Nederlands. Volgens mij was dat ook de eerste les van dat jaar. Een echt geval van liefde op het eerste gezicht.

Over het aanzoek heeft hij lang getwijfeld. Hij wilde het doen op een moment dat ik het totaal niet zou verwachten. Zijn plan was om het te doen tijdens een vakantie naar New York maar omdat al mijn vriendinnen vooraf riepen dat hij mij wel eens daar zou gaan kunnen vragen deed hij het daar niet. Hoe hij het wel deed heb ik opgeschreven in een blogpost op Fashionchick.

DRESS:
De jurk was natuurlijk nogal een ding. Ik ging samen met mijn 3 beste vriendinnen en mijn moeder. We zijn ongeveer alle mooie bruidswinkelzaken in de Randstad afgelopen. Bloomfeld, Ido Ido, Honeymoonshop, we’ve seen them all. We slaagden uiteindelijk bij Weddings in Rotterdam. Ik wist al vrij precies wat ik wilde, dus heel lastig was het niet. Ik ben niet zo lang dus ik wilde een wat korter lijfje en een los vallende rok. Natuurlijk in het wit met kant. Niet te wijd en stijf en zonder glitters en pailletten. Per winkel heb ik denk ik iets van 2 a 3 jurken aangepast. Heel cliché, maar toen ik mijn jurk aan deed wist ik het meteen. Al moest er wel nog heel veel anders. Er zaten glittertjes op het lijfje en een rijgwerk in de rug, een no go wat mij betreft! Na een aantal pas- en vermaak sessies was hij perfect. De verkoopsters herkenden de jurk niet eens terug, zo veel had ik er aan veranderd! Naar die vermaaksessies nam ik alleen mijn moeder en oma mee. Mijn oma kan heel goed naaien en let op alle details. Heel fijn om zo iemand mee te hebben! Mijn droomjurk was een cadeau van mijn ouders en koste ongeveer €2.000.

SUIT:
Zijn pak hebben we op maat laten maken bij Suit Supply. Hij is bij niet heel veel winkels geweest en wist ook redelijk goed wat hij wilde. Sowieso niet een echt ‘trouwpak’, lekker strak gesneden en mooie Italiaanse schoenen. Mijn man werkt ook in de mode en is veel met kleding bezig dus was hier net zo druk mee als ik met mijn jurk. Het is een mooi strak double breasted Napolitaans blauw pak geworden. Daaronder een tailored wit shirt met cut-away boorden en mooie bruine suede schoenen en riem van Santoni. Alles bij elkaar was hij ook ongeveer €2000,- kwijt.

THE BIG DAY:
We wisten eigenlijk al meteen dat we bij Het Roode Koper wilden trouwen. Pieter kwam daar regelmatig met zijn vader die een tijd geleden is overleden. Mijn familie komt er ook erg graag. En buiten dat is het gewoon een prachtige locatie waar alles op 1 plek kan en iedereen kan blijven slapen. Ook is er een zwembad, erg leuk voor na het huwelijksfeest.

Bij Het Roode Koper staat kwaliteit boven alles. Het eten, bloemen, personeel, wijnen; alles is perfect en dat wilden wij op onze huwelijksdag. Ik denk dat we de eerste afspraak ongeveer een jaar van te voren hadden. We planden de datum en werden voorgesteld aan onze weddingplanner vanuit Het Roode Koper. En dat was zo fijn! Samen met hem bespraken we alle opties en onze wensen. Aan de hand daarvan maakten zij een eerste draaiboek. Heel relaxed, ze regelden bijna alles voor ons. Van de bloemen en aankleding tot de visagist en kapper die mijn vriendinnen en mij daar klaarmaakte voor de grote dag. Daardoor viel de stress wel mee. Ook had ik twee mega goede ceremoniemeesters die bijna nog punctueler zijn dan ik. Ze snapten precies wat ik mooi en belangrijk vind. De stress kwam pas de dag voordat we gingen trouwen. We zijn samen al een dagje eerder naar de locatie gegaan om lekker te relaxen en aan het zwembad te liggen. Toen we daar aankwamen werd het opeens mega spannend. Die spanning bleef tot na het ja-woord. Daarna waren we relaxed en alleen maar aan het genieten. We hadden een borrel in de rozentuin en een uitgebreid diner in het gras.

Na het diner en feest zijn we met z’n allen in het zwembad beland. Jurken, pakken, schoenen, iPhones; alles konden ze de volgende morgen van de bodem van het zwembad halen. Het was een magische avond! Ook zo gezellig om de volgende morgen samen te ontbijten en alle juicy verhalen van de avond daarvoor te bespreken.

TIPS:

  • De taart hebben wij besteld bij Krijnen & Nooij, een heel lekkere banketbakker in Amsterdam Oost.
  • Wij hebben veel creatievelingen in ons netwerk en een van onze goede vrienden heeft de foto’s gemaakt. Een andere vriend (en compagnon van de fotograaf, ze hebben samen Creative Agency Freshu) maakt met zijn vriendin de mooiste weddingclips die je ooit gezien hebt. Hun bedrijfje heet Maru Films en wil ik echt aan iedereen aanraden. Er is eigenlijk geen leuker aandenken dan zo een kort filmpje. Het geeft de sfeer van de dag perfect weer en bij het zien van de film krijg ik meteen weer het gevoel van de dag terug. Zo fijn!
  • Ook heel leuk is een videozuil die je op de locatie van het feest kunt neerzetten waarop je gasten een korte boodschap kunnen inspreken. Vooral de filmpjes wat later op de avond zijn hilarisch om terug te zien.
  • Een laatste tip, heel cliché, geniet van de dag want echt, hij is om voor je er erg in hebt.

OS5C2026 OS5C2103 OS5C2107 OS5C2110 OS5C2194 OS5C2281 OS5C2412 OS5C2443 OS5C2457 OS5C2493 OS5C2530 OS5C2581 OS5C2608 OS5C2627 OS5C7060 OS5C7399