slider bretels

Judith & Wouter

“I take you, to be my wife, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law, in the presence of God I make this vow.”

Zij gingen jou voor. Kijk mee met de grote dag van Judith & Wouter.

BRUIDSPAAR: Judith & Wouter Brackel
BEROEP: Actie coördinator Kids en Scholen bij War Child / Freelance UX Designer bij De Bijenkorf
TROUWDATUM: 28 juni 2014
LOCATIE: Terschelling
FOTOGRAAF: Justa Justa
BUDGETINDICATIE: circa 14.000 euro incl. honeymoon

LOVESTORY:
We kennen elkaar sinds de middelbare school waar we toen twee maanden verkering hebben gehad. Na een jaar studententijd – Wouter ging naar de Marine in Den Helder – kwamen we elkaar weer tegen in de plaatselijke discotheek. Binnen drie minuten hadden we elkaars nummer uitgewisseld en konden we er niet over uit dat we elkaar al zo lang niet gezien hadden. Een week later zagen we elkaar weer en sindsdien zijn we verliefd, verloofd en inmiddels getrouwd. 14,5 jaar zijn we nu samen. En alweer bijna 1 jaar getrouwd.

Wouter vroeg mij op oudejaarsavond 2012 ten huwelijk in Parijs. Op de brug ‘Pont des Arts’. “Doe je ogen eens dicht”, zei hij. En ik kreeg een slotje in mijn hand. Ik keek hem aan, zag zijn enorme grijns, keek naar het slotje op mijn hand en naar de brug met alle slotjes…en toen viel het kwartje. Dit is gewoon een aanzoek! Ik kon alleen maar lachen in plaats van huilen. Ik kon het niet geloven, maar ik was door het dolle. Een half uur later was het 2013 en hebben we een fles bubbels opengetrokken bij de Notre Dame. We smsten onze ouders: Happy New Year. Gaaf om in Parijs te zijn maar er gebeurt hier niks… ;-)

DRESS:
Ik wilde een korte jurk. Daar was ik van overtuigd. En het liefst aan de achterkant wat langer. Maar hoe wat waar precies? Ik had geen idee! Samen met een aantal vriendinnen ben ik bij Assepoester in Arnhem beland. Daar hing van alles; wit, zwart, rood, paars, kort, lang, halflang. Ik heb een aantal korte, strapless jurken gepast en de dame die mij hielp liet een soort van sluier zien die je om je middel kon vastmaken, zodat je het effect ‘van achter lang en van voren kort’ kreeg. Ik heb toen een combinatie gepast die ik helemaal gaaf vond. Het jurkje was het nog niet helemaal, maar na nog drie bezoeken aan andere winkels ben ik uiteindelijk weer beland bij Assepoester. Wat je eerste gevoel je ingeeft is vaak toch juist. Ik vond een strapless jurkje die perfect zat, sluier er om heen en ja. Dit is ‘em! De jurk was 900 euro en kreeg ik van mijn ouders.

SUIT:
Na een vrij lange zoektocht – met een van mijn beste vrienden die de dag voor ons huwelijk ging trouwen – en ongeveer acht winkels te hebben bezocht, vond ik eindelijk dit pak. Het is een Paul Smith, Kobaltblauw. Ik was op zoek naar een blauw pak dat zou passen bij de sfeer van ons feest; 50’s & zomer en dit pak was de perfecte match. Ik zag het hangen bij Roka in Haarlem, toen ik een ander blauw pak aan het passen was. De verkoopster vond het zelf iets te fel blauw, maar ik moest het perse even aangepast hebben. Toen ik het aantrok wist ik het meteen; dit wordt hem. Het pak zat als gegoten, de kwaliteit, de stof voelde zo veel beter dan alle andere pakken die ik tot dan toe had geprobeerd en ook na ons huwelijk zou dit een killer pak blijven voor andere gelegenheden.

THE BIG DAY:
Anderhalf jaar later zijn we gaan trouwen. We waren er al snel over uit dat we op Terschelling wilden gaan trouwen. Het leek ons leuk om een vakantiegevoel te creëren voor ons en onze gasten. Het moest gewoon relaxed, leuk en gaaf zijn. We zijn groot fan van Zweden, maar omdat we dat toch een beetje te veel gevraagd vonden van mensen, besloten we ‘Zweden’ wat dichterbij te halen. Het werd Terschelling. Wouter is daar als kind elke zomer geweest omdat zijn oom en tante daar wonen. En zijn oma woont in de zomer ook op Terschelling. We waren er samen ook al vaak geweest. De mensen op Terschelling zijn heel relaxed en bereidwillig. Ze regelen van alles voor je. Ze kennen ook iedereen op het eiland dus connecties waren zo gelegd. We zijn uiteindelijk in een kerkje getrouwd op West Terschelling. Vervolgens met huifkarren richting het bos voor bubbels en cupcakes en vervolgens door naar het Heart Break Hotel; een strandtent in 50’s/American stijl. Te gek! Hamburgers eten, DJ en partytime. Met de Arriva bus werd iedereen weer ‘thuisgebracht’. Iedereen bleef slapen op het eiland en had een overnachting geboekt. De avond ervoor waren de meeste gasten ook al op het eiland. We hebben toen met iedereen geborreld in een strandtent op West aan Zee zodat mensen elkaar toen al even konden ontmoeten. Dat heeft achteraf heel goed gewerkt, omdat iedereen zich dan al wat meer verbonden met elkaar voelt. Het ijs was als het ware gebroken.

TIPS:

  • Maak je foto-album zelf. Digitaal. Blurp is een goeie website hiervoor.
  • Een activiteit tussendoor op de dag zelf is een aanrader; daar wordt de bruiloft minder ‘statisch’ van en iedereen is even actief (denk aan bootje varen of een huifkartocht om van de ene op de andere locatie te komen)
  • Maak polaroidfoto’s tijdens de avond. Zorgt voor een leuke sfeer!
  • Mocht het lukken, regel dan het vervoer voor de gasten gedurende de dag. Mensen voelen zich dan vrijer en iedereen kan een drankje meedrinken.
  • Wil je geen lege dansvloer; ga dan toch voor een openingsdans. Ook al vind je dit maar niks, het zorgt er wel voor dat het feest wat meer op gang komt.
  • Cliché tip: Alle adviezen van anderen zijn lief en goed bedoeld, maar blijf dichtbij jezelf en doe vooral dingen die je zelf leuk vindt.

 

Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie Just Justa fotografie