DD3C9836

Jitske & Maarten

“I take you, to be my wife, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law, in the presence of God I make this vow.”

Zij gingen jou voor. Kijk mee met de grote dag van Jitske en Maarten.

BRUIDSPAAR: Jitske & Maarten van Heck
TROUWDATUM: 5 september 2014
LOCATIE: Kaageiland & Noordwijk aan Zee

LOVESTORY:
Maarten & ik kennen elkaar al tien jaar. Toen ik hem voor het eerst zag, was ik meteen verkocht. Ik ben het type dat mannen achter zich aan laat lopen en nooit veel moeite doet, voor Maarten heb ik een uitzondering gemaakt. Ik vond hem te leuk om te laten lopen en had er al snel werk van gemaakt, haha! Maarten woonde en studeerde in Groningen, ik in Amsterdam. In de weekenden waren we vaak in Utrecht, omdat we daar beide vandaan komen. We kwamen elkaar geregeld tegen in de stad en hadden elkaar al gauw in de smiezen. Omdat zowel Maarten als ik net uit een serieuze relatie kwam, hebben we het rustig aan gedaan. Na vijf jaar om elkaar heen draaien, vond ik het mooi geweest. Ik nodigde Maarten uit in mijn appartement en heb hem voor de keuze gesteld. Of het wordt serieus business tussen ons en we gaan ervoor of ik wil je voorlopig niet meer zien. Toen was de keuze snel gemaakt. Inmiddels zijn we precies vijf jaar samen waarvan we een halfjaar getrouwd zijn. Het huwelijksaanzoek zal ik nooit vergeten. Het was op mijn 30e verjaardag om 19.35 uur op de slotjesbrug in hartje Parijs. Maarten en ik hadden samen een slotje gekocht om onze liefde te bezegelen. Nadat we het slotje aan de Pont des Arts hadden gehangen, zag ik de hand van Maarten ineens naar zijn jaszak gaan en ging hij door zijn knieën. Daar stond ik, op dé liefdesbrug, in Parijs, met de liefde van mijn leven. Ik heb gejankt van geluk. Die avond gingen we romantisch dineren in Le Georges, mét uitzicht op de Eiffeltoren uiteraard. Daar zijn er wel wat flesjes bubbels geplopt. Heerlijk!

DRESS:
Vanaf het moment dat ik ten huwelijk ben gevraagd, fantaseerde ik over mijn jurk en ben ik online inspiratie gaan opdoen. Op Pinterest verzamelde ik de mooiste kiekjes. Dat het een jurk van kant zou worden, wist ik vrijwel direct zeker. Ik zag mezelf al lopen over het zand met zo’n mooie offwhite jurk, prachtig! Persoonlijk houd ik niet van strapless, waardoor er al meteen veel jurken afvielen. Met plaatjes van mijn droomjurk, ben ik bruidszaak Covers in Utrecht binnengestapt. Deze bruidszaak ligt in de schaduw van de Domtoren en is één van de grootste bruidszaken van Nederland. Mijn moeder, schoonmoeder en zusje gingen mee en zaten als een ware vakjury keurig op een rijtje om me van top tot teen te bewonderen. Het grappige is dat ze alle drie van oor tot oor straalden toen ik in DE jurk uit het pashokje kwam paraderen. De jurk van Olvi heeft alles wat ik wilde. Hij is lang, offwhite, van Frans kant, heeft schattige mouwtjes, heeft asymmetrische lijnen, is vrouwelijk, sexy en zit heerlijk. Last but not least paste de jurk ook binnen mijn budget (1250,- euro). De focus van het merk Olvi is het accentueren van de vrouwelijke vorm. Dit in combinatie met een perfecte pasvorm, maakte de keuze heel makkelijk. Het leek wel of deze jurk voor me gemaakt was, ik was dan ook meteen verkocht! Er hoefde niets aan gedaan te worden, als ik wilde kon ik ‘m zo mee naar huis nemen. Dit heb ik natuurlijk niet gedaan, haha! Maandenlang heeft de jurk veilig in een kluis van de bruidszaak gehangen wachtende tot the bride to be haar op kwam halen.

SUIT:
Ik werk bij Suitsupply, dus had de keuze uit de mooiste pakken. Uiteindelijk heb ik zelf mijn trouwpak ontworpen en samengesteld, heel cool! De stoffen, kleuren, dessins, over alles had ik nagedacht. Omdat we in een kerkje trouwden, heb ik voor de ceremonie voor een klassiek donkerblauw driedelig pak van wol & kasjmier gekozen. De borrel, het buffet en het feest waren op het strand van Noordwijk. Ik heb er dus bewust voor gekozen om in de middag/avond een zandkleurig katoenen pak aan te trekken. Dit paste perfect bij de locatie & matchte goed met het strandthema, vertelt Maarten.

THE BIG DAY:
Een jaar van tevoren zijn we begonnen met plannen. Het fijne is dat Maarten en ik heel erg op één lijn lagen, snel wisten wat we wilden en ook makkelijk knopen doorhakten als we beide ergens een goed gevoel bij hadden. Daarnaast hadden we twee ceremoniemeesters die precies wisten wat we wilden. Zij hadden een hands on mentaliteit, gingen voor ons door het vuur en hebben werkelijk waar alles tot in de puntjes verzorgd. Ze hadden een draaiboek gemaakt waar je u tegen zegt en hebben echt een heel belangrijk steentje bijgedragen aan onze grote dag. Twijfels hadden we niet, we wilden trouwen en het liefst zo snel mogelijk.

TIPS:
Laat alles los en geniet, geniet met volle teugen! Het is echt echt echt de mooiste en meest bijzonderste dag uit je leven. Wat een liefde hebben wij op 05-09-2014 gevoeld, we waren niet te stoppen. ’s Nachts hadden we spierpijn in onze kaken van het stralen!

  • Wij hebben ervoor gekozen een mooie videoclip van onze bruiloft te laten maken door Madeline en Marilou van MyMolsseye Productions. Deze twee professionele dames hebben de hele dag door gefilmd en gefotografeerd en we hebben totaal geen last van ze gehad. Ze hebben zulke mooie kiekjes geschoten, ongelofelijk! Ze letten op elk detail en zijn heel fijn om mee te werken. Op de feestlocatie hebben ze ter plekke de wedding clip in elkaar gezet, zodat we deze konden gebruiken tijdens de opening van ons feest. Superleuk en erg origineel. De avondgasten konden op deze manier ook de dag een beetje beleven. Het resultaat kun je hier bekijken: Uiteraard kost het wat om deze twee toppers in te huren, maar dan heb je ook wat!
  • Vind je het leuk om met een thema te werken, probeer dit dan niet alleen in de details op de dag zelf door te voeren, maar ook in je uitnodiging. Onze feestlocatie was in Strandclub Witsand, by far de fijnste strandtent van Noordwijk aan zee. Elke uitnodiging ging in een fles met zand (flessenpost) en hebben we persoonlijk bij onze gasten langsgebracht.
  • Een trouwambtenaar kan je ceremonie maken of breken. Wij vonden het erg lastig een goede trouwambtenaar te vinden. Iemand die de juiste snaar weet te raken en onze wensen vertaalt in een persoonlijke en informele ceremonie die aansluit bij onze wensen. Via via kwamen we in contact met Karin van de Ven. Na de eerste ontmoeting was het meteen raak en hadden we een goed gevoel bij Karin. Ze is echt een topper die meedenkt en ervoor heeft gezorgd dat de ceremonie exact is verlopen zoals we hadden gehoopt. Een aanrader dus voor iedereen die nog in het huwelijksbootje stapt.

DD3C7969 DD3C7989 DD3C8215 DD3C8251 DD3C8260 DD3C8355 DD3C8356 DD3C8452 DD3C8619 DD3C8641 DD3C8774 DD3C8977 DD3C9414 DD3C9448 DD3C9534 DD3C9593 DD3C9688 DD3C9839