tv1

Jeroen & Lara

“I take you, to be my wife, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law, in the presence of God I make this vow.”

Zij gingen jou voor. Kijk mee met de grote dag van Jeroen & Lara ter inspiratie voor jouw trouwdag.

BRUIDSPAAR: Lara & Jeroen
TROUWDATUM: 26, 27 en 28 juni
LOCATIE: Landgoed De Biestheuvel
FOTOGRAAF: Jaël Hoekstra 


LOVESTORY:
Zo’n vier jaar geleden, op een zaterdagavond in strandtent De Republiek in Bloemendaal. De regen kwam met bakken uit de lucht. We werden aan elkaar voorgesteld door via-via gemeenschappelijke vrienden (ingewikkelde connectie). Ik maakte, blijkbaar, een eigenzinnige opmerking, we raakte gelijk met elkaar aan de praat. En toen kwamen we niet meer los van elkaar die avond. Hij kwam net terug van een wereldreis, “echt even geen behoefte aan een relatie”. Ik was net aan het daten met een andere best leuke jongen.  Die avond gingen we samen nog door naar de superfoute Stalker discotheek in Haarlem, stonden we te zoenen op de dansvloer en hebben we nummers uitgewisseld. Na een zomer vol dates en om elkaar heen gedraai, kreeg ik op Lowlands een bloemetje in een plastic bierbeker en de vraag: “wil jij nou potjandorie eindelijk eens een keer verkering met mij”! Driekwart jaar later trok ik bij hem in en afgelopen november zaten we onder de heaters op het terras van ons favo eetcafé. Nietsvermoedend aan een wijntje, met een beetje brakheid van de avond daarvoor er nog in. Op een gegeven moment begon hij mij te vragen hoe zo’n huwelijksaanzoek eigenlijk in z’n werk gaat. Hij vroeg me hoe ik dat voor me zag en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik zei (een beetje geïrriteerd) dat hij dat even lekker met z’n vrienden moest gaan bespreken en niet met mij. Zo ging het even door en toen vroeg hij me of hij me dan ook een ring hoorde te geven op dat moment. Ik antwoorde (nog iets meer geïrriteerd) ‘Ja! Dan hoor je me een ring te geven!’. Toen zei hij: ‘Nou. Laat ik dat maar doen dan’ en toen zette hij opeens een prachtige ring op het tafeltje kwam en vertelde dat hij niks liever wilde dan dat ik zijn vrouw werd…Heel veel zoenen, tranen en champagne en 30 minuten later onze vrienden uitgenodigd voor gewoon “1 drankje bij de stamkroeg”. Toen iedereen er was hebben we de champagne maar onder de tafel vandaan gehaald en gevraagd of ze even naar mijn hand wilde kijken. Dat werd wederom tranen, gejuich en nog meer champagne!

DRESS:
Gekocht bij de Bruidshoek in Leiden. Een prachtige winkel, met nog vriendelijker personeel! In eerste instantie met mijn vriendinnen, zus en mama. Totáál een ander model in mijn hoofd, en het zou ab-so-luut geen strapless worden…Na 4 jurken, trokken we samen deze nog uit het rek. Toen ik het pashokje uitkwam was iedereen stil.. En toen die lieve verkoopster stiekem een sluier in mijn haar stak, kwamen die cliché-tranen van de mama en de zus. “jaa…dit is “m”. Voor de zekerheid nog naar een winkel in Den Haag geweest, maar na 3 jurken daar gepast te hebben wist ik het zeker: het wordt die éne jurk in Leiden.

SUIT:
Ik heb mijn pak in stukjes en beetjes bij elkaar gezocht. Het pak zelf heb ik laten maken bij Pakkend op de Roelof Hartstraat. Daar kun je alles uitzoeken en precies zo maken zoals jij dat wilt. Echt super, maar wel even zoeken als je verder nooit een pak draagt. Toen ik dat liet doen heb ik m’n twee beste vrienden (en tevens best men) meegenomen. Tijdens de ceremonie had ik alleen het jasje aan. De broek kwam van Atelier Scotch (het nette broertje van Scotch & Soda) op de Heiligeweg. De schoenen, de riem, het shirt en de das waren van Hugo Boss (P.C. Hooft). Ik had van tevoren wel een beeld in m’n hoofd van wat ik wilde. Dat moet ook wel want er zijn zoveel opties dat je anders niet zou weten waar je moet beginnen. Ik heb aardig wat winkels afgestruind en kon nergens echt vinden wat ik voor ogen had. Tot ik (met m’n moeder en m’n zus) binnenliep bij Hugo. Daar zat ineens alles perfect! Kost ook wel flink wat, maar dan heb je ook wel iets wat echt een goede fit heeft. Dat zat echt veel beter dan alle andere dingen die ik daarvoor had aangehad. Ik werd er trouwens ook echt heel goed geholpen. Die mensen wisten echt waar ze het over hadden. Daarom heb ik dus uiteindelijk de rest daar gekocht. De avond voor de ceremonie had ik nog een chino aan van Elvine (We Are Labels – Utrechtsestraat), een shirt met korte mouwen van All Saints (Bijenkorf) en een strik van de The English Hatter (Heiligeweg). Op het feest in de avond had ik dan weer de pantalon aan van mijn pak (zonder jasje) en de strik van de vrijdag. Qua budget ben ik wel behoorlijk over de schreef gegaan. Het zou me niets verbazen als ik in totaal in de buurt kom van het bedrag dat mijn vrouw heeft betaald voor haar jurk!

THE BIG DAY(S):
We wisten al heel snel wat we wilden: een driedaags festival, met al onze dierbaren, op een grasveld, een relaxte sfeer en een knalfeest. Maar dat is makkelijker gezegd dan gevonden, want waar vind je nou een locatie waar je a) met 50 man kan slapen b) je eigen catering mag verzorgen (dat wilde we per se, omdat we zoveel leuke ideeën hierover hadden) c) je een band mocht laten spelen tot diep in de nacht. De mooiste locaties, hadden door buren of door bedreigde kikkersoorten maar vergunningen tot 23.00 uur, en/of geen mooie zaal voor een dansvloer, en/of echt geen flexibiliteit om zelf de ballonnen op te hangen en zelf wijn in te kopen.

Totdat we bij Landgoed de Biestheuvel terecht kwamen. Via de telefoon konden we ons lijstje van “wat we perse wilden” al afvinken (check, check, check). Maar we wilden natuurlijk de locatie in real life zien. Na onze 1e rondleiding en een zeer hartelijke ontvangst, dachten we: ja, dit is ‘m.

Ik heb me het meeste druk gemaakt over het weer. Was er maar een glazen bol die had kunnen zeggen: het wordt van vrijdag t/m zondag het beste wedding weer dat je je kunt voorstellen!?  We hebben dan ook lang getwijfeld over een tent. Wel gedaan vanwege de verwachte druppels, maar uiteindelijk niet nodig geweest. De tent was toch een mooie eye-catcher van het feest, creëerde intimiteit en een prachtige sfeer.  Dankzij onze sfeeremoniemeester!

TIPS:

  • Zorg dat je ceremoniemeester het leuk vindt om een wedding te plannen! Onze was geweldig omdat ze een kei in organiseren is, oog heeft voor detail en vooral omdat ze er zelf zoveel plezier in had. Tenminste, dat leek zo haha. Niks zo erg voor de gasten, bruidspaar en de ceremoniemeester zelf als er een stresskip rond loopt. Niemand kan tippen aan onze Loes ;-) We hebben een aparte sfeeremoniemeester gevraagd om er voor te zorgen dat alles er mooi uitzag. Scheelt enorm voor de ceremoniemeester en voorkomt dat je schoonmoeder maar overal net de verkeerde ballonnen gaat ophangen.
  • Denken dat je de week voor je wedding wel kan werken. Dat is niet en dat wil je niet..
  • Fabulous FoodtruckHeer-lijk eten, onwijs goede prijs-kwaliteit verhouding, flexibel en zeer vriendelijk zijn Wouter en Marleen. We kregen achteraf veel complimenten over het eten. En, wat wij heel leuk vonden: het is dus een foodtruck, maar ze serveren het eten ook uit. Dat vonden wij heel fijn, aangezien iedereen zo lekker kon blijven zitten en de gesprekken niet onderbroken hoefden te worden.
  • Maak de trouwceremonie zo persoonlijk als mogelijk. Echt, hier draait het om. Wij hebben de hele ceremonie zelf gedaan, en de ambtenaar alleen het officiële ja-woord laten doen. Wees eigenwijs en dram door waar mogelijk bij de gemeente als dat nodig is; het is zo’n magisch mooi moment, die moet van jullie zijn!! Als je het echt te spannend vindt, laat dan door een vriend of familielid die dichtbij jullie staan het woord doen. Zo voorkom je dat een vreemd iemand (de ambtenaar) tegenover jullie vrienden en familie, júllie liefdesverhaal doet.  Echt, neem het van ons aan ;-)

tv1 tv2 tv3 tv4 tv5 tv6 tv7 tv8 tv9 tv10 tv11 tv12 tv13 tv14