thumb_8_1024

Giel & Daniël

“I take you, to be my husband, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law, in the presence of God I make this vow.”

Zij gingen jou voor. Kijk mee met de grote dag van Giel & Daniël ter inspiratie voor jouw trouwdag!

BRUIDSPAAR: Giel en Daniël Edelenbosch-Groot
TROUWDATUM: 28/08/2015
LOCATIE: Zuiderzeemuseum Enkhuizen
BUDGETINDICATIE: € 15.000,-
FOTOGRAAF: Sophie de Kort

LOVESTORY:
Daniël: We kenden elkaar van de middelbare school, waar tijdens een schoolfeest de vonk oversloeg. Al snel daarna kregen we een relatie die na twee jaar stuk liep. We haalden allebei ons diploma en Giel verhuisde naar Amsterdam en ik naar Leeuwarden. Na anderhalf jaar kregen we weer contact en dat voelde eigenlijk meteen goed. Na een paar jaar heen en weer reizen zijn we in de zomer van 2009 samen gaan wonen in Amsterdam West. In 2012 hebben we ons eerste huis samen gekocht in Amsterdam Noord.

Na een relatie van zo’n 10 jaar vond ik het wel eens tijd om een stap verder te gaan. Giel had weinig rondom het trouwen ondernomen dus besloot ik zelf maar wat voor te bereiden. Alhoewel we niet de meest romantische types zijn, moest het wel speciaal worden. Ik vond een sprookjesachtig hotel op een heuvel nabij Oslo en besloot Giel daar naar toe te lokken. Met een smoes kreeg ik hem op Schiphol waar ik klaar stond met een koffertje. Hij dacht dat we naar een verjaardag in Groningen gingen en moest even aan het idee wennen dat we daar niet meer heen gingen. En ook omdat hij nu de volgende dag niet naar een wedstrijd van Ajax kon…

Gelukkig snel van de schrik bekomen kwamen we ’s avonds in Oslo aan en werd het een geweldig weekend. Op de laatste avond moest het gaan gebeuren. We houden erg van lekker eten en na een 7-gangen diner nam ik hem mee naar buiten, waar we naar een houten hutje gingen. Er stonden fakkels en kaarsen en het sneeuwde licht, wat het nog idyllischer maakte. Hier heb ik Giel ten huwelijk gevraagd, waarop hij direct ‘Ja!’ zei! Om het te vieren hebben we samen een fles champagne gedronken en iedereen thuis laten weten dat er een feestje aan zat te komen.

SUIT:
We wisten eigenlijk allebei wat we wilden qua pak; een beetje hip, liefst Italiaans design, blauwtinten en een witte das. Hierop hebben we wat op internet gezocht en we kwamen uit bij Roka in Haarlem. We gingen erheen met de gedachte om 600 a 800 euro uit te geven per pak, maar kwamen daar al vrij snel overheen. Gelukkig werden we gesponsord door onze ouders dus vielen de kosten enigszins mee.

We wilden niet hetzelfde pak, maar het moest wel goed bij elkaar passen. Uit praktische redenen hebben we de pakken daarom samen gekocht.

THE BIG DAY:
Hoewel we in Amsterdam wonen wilden we graag trouwen in de regio waar we vandaan komen. Al snel kwamen we uit bij het Zuidezeemuseum in Enkhuizen. We zijn er in onze jeugd vaak geweest en hebben er goede herinneringen aan. Door het decor en reeds aanwezige sfeer hoefden we op de locatie zelf niet veel meer te doen. En er was de mogelijkheid om in een kapel te trouwen, iets wat voor twee mannen niet overal mogelijk is.

We hadden onze eerste afspraak op de locatie in december en wilden graag de daaropvolgende zomer trouwen. We prikten direct daar de datum en hadden vanaf dat moment iets om naar toe te werken. Met nog negen maanden te gaan was er tijd genoeg om alles goed door te spreken en ideeën voor de bruiloft uit te werken. We maken gemakkelijk keuzes en hadden geen grote specifieke wensen. Waar we het over eens waren is dat het een hele dag moest worden, waar alle gasten (ong. 100) de hele dag bij konden zijn.

De dag bestond uit vier delen; (1) het trouwen in de kapel, (2) receptie, (3) BBQ en (4) het feest. Alle delen vonden op verschillende locaties in het Zuiderzeemuseum plaats. Op de locatie was eigenlijk alles mogelijk en hoewel het een beetje tricky was qua weer, was het BBQ’en een groot succes. Ook zijn we goed geholpen door drie vriendinnen die we als ceremoniemeesters hadden gevraagd. We wisten wie we vroegen dus konden volledig op hen vertrouwen.

TIPS:
We zijn allebei vrij sociaal en wilden daarom iedereen de hele dag bij onze bruiloft betrekken. Nadeel is dat dat al snel flink in de kosten gaat lopen. Ook wilden we het liever niet te strak hebben. De BBQ was daarom uitstekend geschikt, omdat de kosten hiervan lager waren, mensen rond gaan lopen en alles en iedereen een beetje mengt. Daar komt bij, als je iets doet moet je het goed doen. Spaar liever iets langer zodat je de dag van je leven hebt in plaats van te beknibbelen op de kosten en daardoor net niet die bruiloft hebt die je eigenlijk voor ogen had. Wij hebben het drinken voor de gehele dag afgekocht. Misschien zijn we daardoor duurder uit geweest, dat zullen we nooit weten, maar we wisten wel van tevoren waar we aan toe waren en zo hebben we voorkomen dat de bruiloft duurder werd.

En dan nog het belangrijkste, geniet vooral van de dag en probeer je nergens druk om te maken. Iedereen op de bruiloft is in een positieve stemming en dat zorgt bij voorbaat al voor een geslaagde dag. De dag gaat sneller voorbij dan je doorhebt, dus probeer af en toe stil te staan bij wat er allemaal gebeurt.

thumb_017_1024

thumb_027_1024

thumb_047_1024

thumb_059_1024

thumb_055_1024

thumb_231_1024

thumb_254_1024

thumb_2_1024