U66B8565b

Christiaan & Chrissy

“I take you, to be my wife, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law, in the presence of God I make this vow.”

Zij gingen jou voor. Kijk mee met de grote dag van Christiaan & Chrissy ter inspiratie voor jouw trouwdag.

BRUIDSPAAR: Christiaan & Chrissy
TROUWDATUM: 4 september 2015
LOCATIE: Amsterdam, Huize Frankendael & Volkshotel
BUDGETINDICATIE: €15.000 – €20.000
FOTOGRAAF: Benjamin van Essen

LOVESTORY
Chrissy: Wij hebben elkaar leren kennen op de kermis in Venhuizen. Dezelfde naam hebben, schept direct een band! Chris zei dat hij me niet goed verstond door de harde muziek en dat we maar naar buiten moesten om te ‘praten’. Chris zijn vrienden wilden graag naar een andere feesttent dus toen hebben we nummers uitgewisseld. Het heeft vervolgens even geduurd voordat we een eerste echte date hadden. We wisten zelfs allebei niet zo goed meer van elkaar hoe we eruit zagen. Chris had tegen zijn toenmalige collega’s gezegd dat als ze knap is, we uiteten zouden gaan in Amsterdam en anders dichtbij in Hoorn. Ik mocht mee naar Amsterdam haha. Er verstreken weer een paar maanden tot de 2e date. Chris had een nieuw huis in Hoorn en dat moest ik maar eens komen bekijken. Vanaf dat moment ben ik niet meer weg gegaan. Op Koninginnedag in het Vondelpark werd officieel verkering gevraagd. Dat is nu 8 jaar geleden. Tijdens een vakantie in Zuid-Amerika is Chris in Buenos Aires op zijn knie gegaan. Heel romantisch op het dakterras van ons hotel, tijdens de zonsondergang. Ik dacht dat hij me in de zeik zat te nemen, maar toen er een rood doosje met een prachtige ring met smaragd tevoorschijn kwam kon ik niets anders dan huilen. Wat een verassing, dit had ik echt niet verwacht! Die vakantie voelde al als een huwelijksreis.

DRESS
Ik heb echt best wel veel trouwwinkels bezocht, maar het viel me erg tegen. Ik wist te goed wat ik wilde; een kanten jurk met v-rug. Geen glitters en applicatie-kant. Beetje retro. Op een gegeven moment had ik zoveel jurken aan gehad dat ik het niet eens meer leuk vond om te gaan passen. Op een dag fietste ik langs de Zuiderkerk waar een trouwbeurs werd georganiseerd. En daar stond mijn heilige Maria haha! Met een aantal prachtige kanten jurken. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt bij FEM Weddingshop en daar mijn Lilian West jurk uitgezocht. De jurk bestaat uit twee delen: een strakke satijnen strapless jurk en een kanten jurk met alabaster-kleurige onderlaag waardoor het kant extra opvalt. Schoenen vond ik ook erg lastig. Ik wilde eerst een high-heel met touwtjes oid als stoere tegenhanger op mijn jurk. Uiteindelijk heb ik voor een paar mooie basics van Elsa Coloured Shoes gekozen, want dat leidde anders toch te veel af.

SUIT
Chris wist ook precies wat hij wilde: een slank gesneden pak in donkerblauw. Een iets korter jasje, met 2 zakken en kissing buttons. Het is een maatpak bij Oger geworden zodat hij deze precies zo kon samenstellen. Het overhemd is van Profuomo, de schoenen van Magnanni.

THE BIG DAY
Ik werd in oktober 2014 ten huwelijk gevraagd. Tijdens die vakantie hebben we besproken hoe we het wilde aanpakken. Gelukkig zaten we in alles op één lijn. Een mooie ceremonie en een heerlijk diner op een klassieke locatie en een goed feest op een hippere plek. Zo kwamen we uit op Frankendael en het Volkshotel. Petit Canvas is een zaal die je daar kunt huren met een prachtig uitzicht over de stad. Qua thema waren we er ook snel uit; allesbehalve traditioneel en truttig. Uiteindelijk is het zwart & goud geworden. Zo hadden we zelfs een zwarte trouwkaart! Bij Frankendael hadden we wel iets romantischere decoratie met bijvoorbeeld reuze ballonnen aan kanten linten en veel bloemen.

TIPS

  • Van veel mensen kreeg ik het advies om van ieder moment te genieten, want voor je het weet is het voorbij. Jaja, dacht ik, zal allemaal wel, maar het is echt zo! De dag vliegt voorbij! Ik zou er nog aan toe willen voegen  dat je je vooral niet druk moet maken als bepaalde zaken niet zo lopen als dat je ze bedacht had. Zo heeft het bij ons de hele dag geregend, het was echt geen moment droog! Misschien een beetje naïef, maar ik ben er gewoon altijd van uit gegaan dat het mooi weer zou zijn. Gelukkig hadden we allemaal binnen-alternatieven, maar ik had de toast na de ceremonie bijvoorbeeld graag buiten gedaan. Ik had allemaal leuke lampionnen en honeycombs gekocht om in de bomen te hangen; deze zijn niet eens uit de verpakking gekomen.
  • Huur een stijlvolle photobooth. Dus vul hem niet met roze boa’s en feestneuzen, maar zorg voor decoratie in jullie thema. Vrienden, opa’s en collega’s: iedereen dook erin en ging met elkaar op de foto; ontzettend leuk!
  • Regel vervoer voor je gasten, zeker als je twee verschillende locaties hebt. Wij hadden een hele leuke romantische Parijse Bus gehuurd. De bus-chauffeur reed verkeerd en het regende nog steeds keihard, maar dit mocht de pret niet drukken.
  • Zorg voor een eyecatcher in je trouwdecoratie. Zo hadden wij gouden letter ballonnen bij Frankendael en lichtgevende XL I DO letters bij het Volkshotel.
  • Ik vind een trouwboeket snel tuttig. Ik heb dan ook lang getwijfeld of ik wel een boeket wilde. Totdat ik de site van Don Florito tegenkwam. Giada maakt echte kunstwerken!
  • Bespaar niet op een visagist. Aeola Relouw heeft echt gouden handen, want ondanks de regen heeft mijn coupe en make-up de hele dag goed gezeten!
  • Tot slot (maar eigenlijk de belangrijkste tip); Benjamin van Essen, onze fotograaf. Deze man heeft alle emoties en mooie momenten precies vastgelegd zoals ik ze voelde op die dag. Je vergeet snel alle details na je trouwdag, maar toen ik de foto’s binnenkreeg ervaarde ik alles weer opnieuw. Prachtig!

U66B8825b

U66B8763b

U66B8417b

U66B8704b

U66B8868b

U66B8560b

U66B8565b

U66B9064b

U66B9126b

U66B9115b

U66B8920b

U66B0061b

U66B9963b

U66B9921

U66B0372b

U66B8816b

U66B0641b

U66B0690b

U66B9826b

U66B0024b

U66B9875b

U66B0760b

U66B0806b

U66B0815b