bdec36064468eeb5e8fd8352c9657b2d

Adults only wedding

Is het wel gepast om op je uitnodiging aan te geven dat je een adult only wedding hebt en kinderen dus niet zijn gewenst?

Hoe mooi je het ook brengt, dit zal niet bij iedereen in goede aarde vallen. Maar je gasten moeten zich ook beseffen dat het jullie dag is. Let wel, geen kinderen is geen kinderen. Dus laat je vooral niet opleggen door die ene tante dat haar zoontje van 11 – die weliswaar al op de middelbare school zit. ‘Dat is toch geen kind meer?’ – er gewoon bij moet zijn. Mocht je je toch laten overrulen (not good!) dan is het – om scheve blikken te voorkomen – slim om dit wel door te communiceren naar de rest van de gasten.

Maar hoe?

  • Gewoon rechttoe rechtaan: adults only. Een feestje voor pap en mam.
  • Verstuur je uitnodiging op naam. Dus niet ‘Fam de Vries’, maar ‘Aan Simon & Aukje de Vries’.
  • Je kunt per invite aangeven hoeveel stoelen je hebt gereserveerd. Als de boodschap dan nog niet duidelijk is…
  • Spread the word onder je meest hechte vrienden/familie. Zij kunnen jullie helpen deze wens zich als een olievlek te laten verspreiden.

En wat zowel je vrienden zonder als met kids je misschien niet zullen zeggen; je doet niet alleen jezelf, maar ook hen er een plezier mee. Misschien even gedoe om oppas te regelen, maar pa en moe hebben eindelijk weer eens een feestje voor zichzelf. En in het drukke ouderbestaan is dat stiekem best een cadeautje.