thevow - hak

Hak geheimen

Draag je normaliter niet zo vaak hakken, maar wil je dit op je trouwdag toch echt wel de hele dag vol kunnen houden? Wellicht heb je iets aan deze tips!

1. Regel nummer 1: loop ze in! Een paar pumps dat is ingelopen zal echt minder pijn doen dan wanneer je ze net uit de doos haalt. Je wilt ze uiteraard niet beschadigen dus probeer ze zoveel mogelijk in huis te dragen, bijvoorbeeld met sokken zodat ze zelf iets wijder kunnen worden.

2. Tape je tweede en derde teen aan elkaar (geteld vanaf je kleine teen). Er loopt namelijk een zenuw tussen deze twee tenen. Door je tenen aan elkaar te tapen verlicht je de druk op die zenuw.

3. Raken bepaalde plekken op je voeten geïrriteerd? Spuit er een beetje deodorant op zodat het als een soort beschermlaagje fungeert.

4. Investeer in een paar goede inlegzooltjes voor de bal van je voet. Van leer of gel, net waar je voorkeur naar uit gaat.

5. Je kunt aan je schoenmaker vragen om de pump aan de binnenkant van een laagje zachte stof te voorzien voor meer comfort.

6. Maak het materiaal soepeler door hitte, van bijvoorbeeld je föhn of de radiator.

7. Koop een (half) maatje groter zodat je tenen iets meer ruimte hebben. Maar niet zo groot dat je er uit slipt uiteraard.