thevow - facewash

Facewash Tips

Reinig jij je huid met facewash? Het lijkt een snel en easy reinigingsritueel, maar pas op: indien je niet het juiste product gebruikt of deze niet op de juiste manier gebruikt kan dit tot vervelende huidklachten leiden.

  • Voorkom een craquelé huid door niet voor een te heftige facewash te kiezen, maar het product moet natuurlijk wel genoeg reinigende ingrediënten bevatten om al het vuil te verwijderen.
  • Gebruik lauw water; te heet water tast beschermende oliën aan op de huid met een uitgedroogde huid en een overproductie van talg als resultaat.
  • Wees niet zuinig met water en zorg dat je gehele gezicht een goede splash krijgt. De huid vlakbij de haarlijn wordt snel vergeten.
  • Dep met je (schone!) handdoek het gezicht weer droog. Wrijf niet, want dit kan ook de huid beschadigen.
  • Smeer direct je favo serum of creme, zodat het vochtgehalte in de huid zo snel en goed mogelijk wordt geoptimaliseerd.
  • Las af en toe een facewash-pauze in. Twee keer per dag is sowieso de max, maar als je een dagje make-up loos gaat kan je best je reiniger een keer overslaan en alleen lauw water gebruiken om je huid rust gunnen.

The Vow’s Facewash Favorieten:

BABOR Cleansing HY-ÖL: BABOR heeft de natuurlijke reinigingskrachten van water en olie met elkaar verbonden en de BABOR 2-fasen dieptereiniging ontwikkeld. HY-ÖL is een zachte,  reinigingsolie voor elke huid, met zuiver natuurlijke oliën.

Origins Checks and Balances Frothy Face Wash:  Deze milde, schuimende gezichtsreiniger van Origins houdt de gemengde huid met droge en vette delen perfect in balans.

Filorga Mousse Demaquillante is een schuimende mousse reiniger en bevat als eerste reiniger een hoge concentratie hyaluronzuur dat huidveroudering tegengaat. De mousse is geschikt voor het reinigen van het gezicht en de ogen en is mild genoeg voor de gevoelige huid.

Clinique Pep Start Exfoliating Cleanser  is een verkwikkende, olievrije schuimende gelcleanser die de huid direct reinigt, verfrist en glad maakt.

thevow - facewash2